вівторок, 18 лютого 2020 р.

Марія Гоцуляк



 ЖИВУ ДЛЯ ТЕБЕ, КРАЮ МІЙ!
Могилів-Подільщина – чарівний край звернутий до сонця. Тут напрочуд легко та просто пізнається гармонія первозданного світу. В пишній зелені садів та виноградників сховано мальовниче місто, яке вабить до себе з давніх-давен.
Багате Поділля народними митцями, майстрами слова, живопису, вишивки, писанки та витинанки.
Сьогодні кожен із нас повинен повернутися до свого минулого, своїх традицій, звичаїв, обрядів, оберегів – усього, що розкриває скарбницю духовної культури, ментальність української нації.  Сучасні митці перейняли естафету від старших поколінь, відродили її, наповнили новим змістом, долучають до неї дітей та молодь.
Творчість народу – це його духовне багатство. Уже стало доброю традицією учнями НВК№3 проводити екскурсії до музею етнографії та народного мистецтва ім. Марії Руденко, відвідувати майстер-класи. А сьогодні вчитель української мови та літератури Кордонська А.В. разом з ученицею 10 класу Каріною Сурдоленко взяли участь у вечорі-портреті до 80-ї річниці від Дня народження заслуженого майстра народної творчості України, члена Всеукраїнської координаційної ради з вивчення і відродження писанкарства та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата премії ім. Івана Огієнка, директора Могилів-Подільського музею етнографії і народного мистецтва ім. Марії Руденко, місцевої поетеси, члена літературного об’єднання «Веселка Дністрова» Марії Гоцуляк «Живу для тебе, краю мій».
















Немає коментарів:

Дописати коментар